Medlemsresa till Råbäck

NyheterPosted by Maria Mon, June 11, 2018 21:48:31
Söndagen den 10 juni gjorde Hembygdsföreningen i strålande sol och rekordvärme, den årliga utflykten. Resan gick i år till Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri i Råbäcks hamn på Kinnekulle, som i år fått utmärkelsen Årets Arbetslivmuseum.

Årets Arbetslivsmuseum utses bland Sveriges 1500 arbetslivsmuseer. Priset består av en emaljerad plakett, 25 000 kr och äran.

Vi ankomsten möttes vi av den kunniga guiden som gav oss en intressant geologisk lektion innan vi visades runt bland de gamla 1800-tals stenbearbetningsmaskinerna som dagen för var i drift.

Vi fick se maskiner som hyvlade, sågade, slipade, polerade och även borrade i sten. Det fanns också en avdelning där konstnärer för hand högg ut skulpturer och andra detaljer.

Guiden tog sig gott om tid och det var både trevligt, intressant och lärorikt. Som tack för gott jobb överlämnade vi boken Björneborg i våra hjärtan.

Efter visningen åkte vi till Kinnekullegården med dess oslagbara utsikt och intog en god lunch.

• Comments(0)//nyheter1.bjorneborgshembygdsforening.se/#post66